Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η συνεδρίαση του Eurogroup

eurogroup 300x197 Κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup για την Ελλάδα           Eurogroup
   Την επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ζήτησαν λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup o Eπίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν και ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
   Όπως ανέφερε ο Επίτροπος Ρεν, στο σημερινό Συμβούλιο έγινε μια «πολύ χρήσιμη συζήτηση» σχετικά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων 110 δις. ευρώ προς την Ελλάδα.  
   Ο Επίτροπος Οικονομίας, αφού επισήμανε ότι η Ελλάδα πέτυχε το 2010 μία άνευ προηγουμένου μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, τόνισε ότι αναμένεται η έκθεση αξιολόγησης της Τρόικα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, και στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
    Στη συνεδρίαση του Eurogroup συμμετέχουν για πρώτη φορά οι επικεφαλής της τρόικας Ματθίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).
    Οι κ.κ. Μορς, Τόμσεν και Μαζούχ αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το Eurogroup για να συνεχίσουν, την επιθεώρηση εν όψει της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
    Από ελληνικής πλευράς, παράγοντες του υπουργείου οικονομίας βεβαίωσαν ότι οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους της ζώνης του ευρώ θα συνεχιστούν αδιάκοπα ως τον Ιούνιο, οπότε θα συνέλθει εκ νέου το Ecofin και θα υιοθετηθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: