Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μ.Χρυσοχοΐδης : «Μπορούμε να νικήσουμε την κρίση»

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ.ΧρυσοχοΐδηςΟ υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 
    Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
   Ζήτησε από τους πολίτες να είναι κοντά στην κυβέρνηση στη μάχη για έξοδο από την κρίση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αντιστέκεται και αγωνίζεται».
   «Με την καθημερινή σκληρή δουλειά, θα μπορέσουμε να νικήσουμε και να απαντήσουμε δυναμικά σε αυτή την κρίση» τόνισε ο κ.Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία θύελλα, αλλά παρόλα αυτά αντιστέκεται.
   «Καθημερινά υπάρχει ένα δελτίο θυέλλης από φίλους και μη, από τις αγορές, αλλά και από διάφορες άλλες πλευρές στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά, αντιστέκεται. Η Ελλάδα αγωνίζεται και κυρίως, η Ελλάδα ελπίζει.

    Η προσπάθεια που κάνουμε είναι πολύ σκληρή, είναι πολύ μεγάλη. Θέλουμε κοντά μας τους πολίτες, η Ελλάδα μπορεί να έχει προοπτική. Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει, να ζήσει, να νικήσει».
   Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΑΕΠ και των εξαγωγών και σημείωσε:

   «Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ μετά από εννιά ολόκληρα τρίμηνα, σχεδόν μετά από δυόμισι χρόνια, όπου έχουμε θετικό πρόσημο 0,8% στο ΑΕΠ της χώρας, είναι ένα δείγμα ότι παρά τις προβλέψεις, η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά τους εταίρους της στην ΕΕ, τις αγορές και όλο τον κόσμο».
   Η αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και 11% το 2010, είναι ένα μήνυμα επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις στη χώρα παλεύουν να ορθοποδήσουν, είναι ισχυρές, διαθέτουν ποιότητα, υψηλή πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα και απευθύνονται στις πιο δύσκολες αγορές. Θέλω να σας μεταφέρω επίσης, ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον επενδυτικό νόμο, ο οποίος τρέχει αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε.
   Στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για πτυχές του Μνημονίου, μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά πρέπει να συμφωνηθεί ότι αυτό είναι το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
   Για τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε ότι θα οδηγούσαν σε διπλασιασμό του ελλείμματος και κάλεσε τη ΝΔ όταν κάνει τέτοιες προτάσεις να σκεφθεί τι κακό έκανε στη χώρα η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τι άφησε πίσω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: