Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
    Κρίσιμη εβδομάδα θα είναι η ερχόμενη για την οικονομία. Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς πλην της Αλέκας Παπαρήγας που αρνήθηκε την πρόσκληση.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν επί τάπητος τα μέτρα του 2011-15.
   Ωστόσο, δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις και το "πακέτο'' δεν πρόκειται να κλείσει στο σύνολό του, μέχρι και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα.
   Αποφάσεις αναμένονται, όμως, στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και δεν αποκλείεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις.
   Ανοιχτά παραμένουν σημαντικά θέματα, όπως, υπό ποιο σχήμα θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.
    Στο υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
    Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να υιοθετήσει προτάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες εξυπηρετούν τον κοινό στόχο της αντιμετώπισης της κρίσης.
   Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ μαζί τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: