Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κατηγορίες απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και ομηρίας κατά του «ροζ» Ντομινίκ Στρος-Καν

Για απόπειρα βιασμού κατηγορείται ο Ντομινίκ Στρος-ΚανΝτομινίκ Στρος-Καν με τη σύζυγό του τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ
     Κατηγορίες απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και ομηρίας απαγγέλθηκαν στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν από τις Αρχές της Νέας Υόρκης, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πόλης.
    Ο Ντ.Στρος-Καν τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο JFK ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχοντας προγραμματίσει να συναντηθεί αργότερα την Κυριακή με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
     Η 32χρονη υποστηρίζει πως, ενώ βρισκόταν στον όροφο της πολυτελούς σουίτας _ η διαμονή στην οποία κοστίζει 3.000 δολάρια τη βραδιά_ που έμενε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γάλλος αξιωματούχος βγήκε από το μπάνιο γυμνός, την βρήκε στο φουαγέ, την οδήγησε με τη βία στο υπνοδωμάτιο και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

   Η καμαριέρα πάλεψε μαζί του, όπως είπε στον ανακριτή αλλά ο Στρος - Καν την τράβηξε στο μπάνιο όπου προσπάθησε να της αφαιρέσει το εσώρουχο όπως λέει η αστυνομία αλλά τελικώς κατάφερε να ξεφύγει.
    Η υπάλληλος έτρεξε στη ρεσεψιόν όπου τότε το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.
    Στην συνέχεια η καμαριέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ρούζβελτ» όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τις μικρές εκδορές που είχε.
   Μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε στο αεροδρόμιο.

    Η αμερικανική αστυνομία τον συνέλαβε ενώ είχε ήδη επιβιβαστεί στην πτήση του προς το Παρίσι, μόλις δέκα λεπτά πριν την απογείωση, χωρίς να προβάλλει αντίσταση, όπως αναφέρει το Reuters.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο «ροζ» κριτικής:

    Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: