Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Γ.Ραγκούσης: Θέμα αρχής το 40ωρο στο δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης
 «Το άρθρο 41 είναι θέμα αρχής και όχι στοχοθεσίας συγκεκριμένων επιδιώξεων» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στην επίμαχη διάταξη, ενώ στο επανειλημμένο κάλεσμα της ΝΔ να τεκμηριώσει πως προκύπτει η εξοικονόμηση 45 χιλιάδων θέσεις εργασίας από την αύξηση του ωραρίου απάντησε:
   «Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ούτε στην Ολομέλεια. Γιατί είπαμε ότι φέρνουμε αυτή τη ρύθμιση με σκοπό να εξοικονομηθούν 45 χιλιάδων θέσεις εργασίας. Και 10 θέσεις να ήταν πάλι θα το φέρναμε. Είναι μια διάταξη αρχής, μια διάταξη ευθύνης που έχει να κάνει με στελέχη και εργαζομένους ιδιωτικού από τη μια και στελέχη και εργαζομένους του δημοσίου τομέα από την άλλη».
Ο υπουργός  Εσωτερικών κ.Γ. Ραγκούσης, με αφορμή τα «πισωγυρίσματα» της ΝΔ στο θέμα, επετέθη στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και προσωπικά στον πρόεδρό της τονίζοντας «πιστεύω ότι αυτό που συνέβη είναι μια ακόμη απόδειξη της αντίφασης που υπάρχει και διαρκώς εκδηλώνεται από τη βασική επιλογή της ΝΔ και του προέδρου της εδώ και 1,5 χρόνο, να μην προτάξει το εθνικό συμφέρον αλλά –το προσωπικό του συμφέρον – ούτε καν το παραταξιακό».
       Η ΝΔ παρά τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης δήλωσε την Πέμπτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: