Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γ.Ραγκούσης - «Πολιτική σταθερότητα τριών ετών»

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης 
  «Αν µπορούσαµε µε τις πρόωρες εκλογές να µειώσουµε το χρέος, να κάναµε όχι µία, αλλά πέντε φορές εκλογές» απαντά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε όσους, εκτός και εντός ΠΑΣΟΚ, επενδύουν στο ενδεχόµενο προσφυγής στις κάλπες την άνοιξη.
    Προσθέτει με έμφαση ότι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου εξασφαλίστηκε ''πολιτική σταθερότητα τριών ετών''.
     Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ''Τα Νέα'', ο υπουργός Εσωτερικών  Γιάννης Ραγκούσης εµφανίζεται σίγουρος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και ζητά να υπάρξουν συνταγματικές ρυθμίσεις ώστε καμία κυβέρνηση στο μέλλον -«τύπου Καραµανλή» όπως λέει χαρακτηριστικά- να μην καταστρέψει τη χώρα υπερχρεώνοντάς την.
    Για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου αναφέρει: «Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, όπου θα ξεκαθαρίσει η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της ΕΕ, θα είναι η ώρα που η Ελλάδα επιτέλους θα πρέπει με όρους εθνικής ευθύνης και συναίσθησης της ιστορικής σηµασίας των στιγµών να πάρει τις αποφάσεις της για το πρόβληµα του χρέους της.
  Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλοι μια αλήθεια: το πρόβλημα του χρέους δεν είναι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Είναι πρόβλημα όλων των κομμάτων, όλης της κοινωνίας, όλων των πολιτών, είναι πρόβλημα της Ελλάδας.
  Παρότι σε καμιά περίπτωση δεν ευθυνόμαστε όλοι ή εξίσου γι’ αυτό, όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
   Όσο για το καυτό θέμα των αλλοδαπών του Μεγάρου Υπατία δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι αδύνατο να υπάρξει γι’ αυτούς προνομιακή μεταχείριση, όταν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας που βρίσκονται στην ίδια θέση.
   Διαμηνύει μάλιστα στους εταίρους στην ΕΕ ότι το μεταναστατευτικό είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.  
  «Δεν θέλουμε να πάρουμε εμείς χρηματοδοτήσεις, θέλουμε να πάρουν και εκείνοι μετανάστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: