Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
     Η Ελλάδα θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις και δυνατότητες τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, εκφράζοντας την ευχή, στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις.
   "Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά για όποιο αποτέλεσμα προκύψει πορευόμαστε χωρίς φόβο βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες''.
    Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός  κ.Γ. Παπανδρέου  στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν είχε ζητήσει από τον Ντομινίκ Στρος Καν οικονομική την στήριξη του ΔΝΤ  αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ως ''σχολιαστή κουτσομπολιών''  ενώ υπογράμμισε :
   «Φοράτε το προσωπείο του αριστερού. Ο λόγος σας είναι αριστερός, ενώ οι πράξεις σας είναι βαθύτατα συντηρητικές. Τριχοτομήσατε το κόμμα σας και είναι κρίμα κ. Τσίπρα, γιατί ξεκινήσατε με ελπίδες στην Αριστερά. Θα περίμενα από εσάς που θέλετε να εκπροσωπείτε την Αριστερά να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων στις κοσμογονικές αλλαγές που γίνονται και που εμείς θα τις κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα».
    «Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ανοικτά παλεύω γι' αυτή τη χώρα και θα έχω επαφές για οποιοδήποτε λόγο με τον οποιοδήποτε, εφόσον εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον», είπε ο πρωθυπουργός.
    Και πρόσθεσε: «Δίνουμε μια μάχη και θα περιμέναμε από εσάς που θέλετε να λέγεστε αριστερός να είστε αρωγός, για να σώσουμε τη χώρα. Μοιράζετε συγχωροχάρτια στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ στη σημερινή κυβέρνηση μοιράζετε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και πατριωτισμού.
    Περίμενα από την παράταξη σας, που θέλει να είναι αριστερή να συμμετέχει στην συγγραφή της ιστορίας. Εσείς όμως μείνατε στην συγγραφή κουτσομπολιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ιστορική ευκαιρία να συμβάλει ουσιαστικά στην ανόρθωση της χώρας. Δεν έχει τίποτα δημιουργικό να καταθέσει μόνο κραυγάζει. Για αυτό και εσείς θα παραμείνετε στο παρελθόν».
    Ο πρωθυπουργός  κ.Γ. Παπανδρέου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπεκφεύγει και να απαντήσει καθαρά αν ήθελε τη χρεοκοπία ή τη σωτηρία της χώρας. Σημείωσε, δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε το πρωτοφανές να μας δανείσουν οι λαοί της ευρωζώνης 110 δισ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι «για την Ελλάδα πληρώνουν οι φορολογούμενοι και οι συνταξιούχοι των άλλων χωρών, άλλοι με αίσθημα αλληλεγγύης και άλλοι με πολύ αρνητικά συναισθήματα».
     Αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο άνδρες σημειώθηκε και για το κίνημα «Δεν πληρώνω».
  Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υιοθετεί το κίνημα των τζαμπατζήδων για την κατασκευή των δρόμων, να προχωρήσει στο κίνημα ενάντια στο φακελάκι και της μίζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: