Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κυρώσεις κατά της Λιβύης επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν ομόφωνηΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

   Με ομόφωνο ψήφισμά του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε την Κυριακή κυρώσεις κατά της Λιβύης και κατά του ηγέτη της Μουαμάρ Καντάφι με αφορμή τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
   Συγκεκριμένα, τα 15 μέλη του Συμβουλίου επέβαλαν εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και ζήτησαν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μ.Καντάφι, μελών της οικογένειας του και στενών συνεργατών.

   Επιπλέον, παραπέμπουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
   Υπενθυμίζεται ότι οι πρεσβευτές της Λιβύης στον ΟΗΕ έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν εκπροσωπούν το καθεστώς, ενώ, όπως αναφέρει το BBC, βρίσκονται σε συζητήσεις για την υποστήριξη της κυβέρνησης των επαναστατών η οποία, κατά πληροφορίες, σχηματίζεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας που δεν ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

   Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η διεθνής πίεση κατά της Λιβύης για τερματισμό της βίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την άμεση παραίτηση του Μουαμάρ Καντάφι και την απομάκρυνσή του από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: