Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κάρολος Παπούλιας : «Θα βγούμε νικητές όλοι μαζί»

 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας
   Την αισιοδοξία του, ότι η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση, εξέφρασε και τη Δευτέρα από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά τη λήξη της μεγάλης παρέλασης για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
  Σήμερα, είπε ο κ. Παπούλιας, είναι μια εξαιρετική μέρα, μια μέρα τιμής, σεβασμού και περισυλλογής. Τιμής και σεβασμού στους ηρωικούς νεκρούς και σε όλους όσους έτρεξαν να πυκνώσουν τις τάξεις του απελευθερωτικού αγώνα.
Μπορεί κανένας να κάνει μερικές συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση και περίοδο, ανέφερε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε:    «Δύσκολες οι συνθήκες τότε. Η οθωμανική αυτοκρατορία βραχνάς από πάνω μας. Ενα Μπιζάνι με πίστη και θέληση να απελευθερώσει την πατρίδα. Σήμερα, η κρίση βραχνάς από πάνω μας. Πρέπει να δείξουμε την ίδια τόλμη, το ίδιο θάρρος και τον ίδιο πατριωτισμό που έδειξαν εκείνοι που πολέμησαν σε αυτές τις βουνοκορφές».

   «Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα επικρατήσουμε, γιατί έχουμε τη θέληση να επικρατήσουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Οι αγωνιστές δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα. Πρέπει να διορθωθούν ορισμένα πράγματα. Αυτοί που αντέχουν λιγότερο, πρέπει να βοηθηθούν. Αλλά είμαι βέβαιος, ότι τελικά θα νικήσουμε»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: