Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Με C - 130 επιστρέφουν οι Έλληνες απο τη Λιβύη


    Σε Οδύσσεια έχει μετατραπεί για πολλούς Ελληνες η προσπάθεια να επιστρέψουν στη χώρα μας, καθώς στη Λιβύη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και καθίσταται επικίνδυνο ακόμα και να κυκλοφορήσεις στον δρόμο.
   Στον... από αέρως επαναπατρισμό, ένα «βουνό» από προβλήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διπλωμάτες και οι στρατιωτικοί που εδώ και λίγες ώρες βρίσκονται στη Λιβύη, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το έγο του επαναπατρισμού των Ελλήνων που ζούσαν και εργάζονταν στην
Λιβύη.

    Επτά ώρες μετά την προσγείωση των δύο αεροσκαφών C - 130 στην Τρίπολη, η επιχείρηση δεν είχε ολοκληρωθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες δυσκολίες είχαν να κάνουν με τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης.
   Το τρίτο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στις 15.05 στην πόλη Σάμπχα.
  Τρεις ώρες αργότερα, και αφού είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση 36 Ελλήνων, το στρατιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουρνταμπίγια στη Σύρτη όπου αναμένεται να επιβιβαστούν ακόμη 30 Έλληνες. 
    Τα ελληνικά C-130 αναμένονται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: