Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Παπακωνσταντίνου : «Δεν πουλάμε δημόσια γη»

O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου «αφήνουμε ανεκμετάλλευτη την δημόσια περιουσία, η συζήτηση θα έπρεπε να ήταν για το "πώς"».
   Όπως είπε μάλιστα «ακόμα κι αν δεν πετύχουμε τον στόχο αυτό, θα έχουμε καταγράψει την περιουσία μας και θα έχουμε ξεκινήσει την αξιοποίησή της».
  Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,τόνισε οτι : «Δεν πουλάμε δημόσια γη. Δεν πουλάμε το Ελληνικό. Το εκμεταλλευόμαστε με μακροχρόνιο μίσθωμα. Αυτό ισχύει παντού και πάντα; Όχι. Μόνο στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από εκεί που κρίνουμε διαφορετικά». Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν το Δημόσιο πάρει ένα ακίνητο από έναν φοροφυγά, αυτό θα το πουλάει.
    Επίσης, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας «να κάνουμε συζήτηση επί πραγματικών στοιχείων ώστε να μειώσει η χώρα το τεράστιο χρέος», ενώ σχετικά με την στάση που τηρούν τα κόμματα είπε ότι «όλοι κρινόμαστε για την υπευθυνότητά μας». «Θέλουμε διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, θέλουμε συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά.στηλίτευσε την στάση των εκπροσώπων της τρόϊκας, λέγοντας ότι αυτή την φορά «ξεπέρασαν τον ρόλος τους και υπερέβησαν τα εσκαμμένα», αφού «ανακοίνωσαν μονομερώς θέματα που αφορούν μόνον την ελληνική κυβέρνηση».
    Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για «αβάσταχτη ελαφρότητα, απύθμενο λαϊκισμό και τεράστια υποκρισία». Επικαλούμενος μάλιστα την ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο το περασμένο καλοκαίρι τον κατηγόρησε ότι ζητούσε «να κάνουμε μνημονιακή υποχρέωση» την άντληση 50 δις ευρώ μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας εντός δυο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: