Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου - Νόμος - ασπίδα για την ελληνική περιουσία

Νόμος - ασπίδα για την ελληνική περιουσία
O πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου
     Σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Δια βίου Μάθησης και διασύνδεσης με την Εργασία» ανακοίνωσε ότι είναι στις προθέσεις του να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν μπορεί να πωληθεί ούτε να ανταλλαχθεί ελληνική και δημόσια περιουσία.
   «Η Ελλάδα δεν πουλά τη γη της αλλά την αξιοποιεί είναι άλλο πράγμα η αξιοποίηση και άλλο η πώληση το πώς θα το κάνουμε αυτό θα το ορίσουμε εμείς» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο μπαράζ των επιθέσεων που δέχεται η κυβέρνηση τα τελευταία 24-ώρα.
    «Το λιγότερο που ζητούμε δεν είναι η ελεημοσύνη, είναι ο σεβασμός στις δύσκολες θυσίες όλων μας. Το λιγότερο που αξίζουμε όχι εγώ, ούτε η  κυβέρνηση, ούτε οι υπουργοί, αλλά ο ελληνικός λαός είναι σεβασμός για αυτή την προσπάθεια από όλους και δεν θα αφήσουμε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια του ελληνικούς λαού» είπε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου συμπληρώνοντας ότι :

   «Kανείς δεν είναι περήφανος που κάθε τρεις και λίγο έρχονται  κάποιοι κύριοι και αξιολογούν την πορεία του έργου μας, κανείς δεν είναι περήφανος που βρίσκεται υπό επιτήρηση και υπό κηδεμονία.     
    Στόχος μου όμως είναι να απελευθερωθούμε και να στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δυνάμεις μας, χωρίς επιτηρήσεις και εξαρτήσεις».
    Ο  πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για μία ακόμα φορά μίλησε για τις θυσίες του ελληνικού λαού:
    «Όλοι μαζί οι Έλληνες και Ελληνίδες καταβάλουμε μια μεγάλη μια υπεράνθρωπη προσπάθεια προπάντων για να αλλάξουμε την πατρίδα μας προς το καλύτερο αυτή είναι η δική μας προσπάθεια και αν τα καταφέρουμε και είμαστε σε καλό δρόμο θα είναι δικιά μας η επιτυχία επιτυχία του καθώς μας του ελληνικού λαού της κοινωνίας των κοινωνικών εταίρων» είπε ο πρωθυπουργός για να σημειώσει με νόημα ότι :
   «Aυτή την προσπάθεια απαιτούμε να την σέβονται όλοι πρώτα από όλα για τι αποδείξαμε παρά τις αντίθετες προφητείες και παρά τις σχεδόν ρατσιστικές αναλύσεις για το τι εστί Έλληνας ότι μπορούμε να υλοποιούμε με επιτυχία ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που υπήρξε ποτέ ».
   O πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι :
    «Στην Ε.Ε. δεν σταθήκαμε και δεν στεκόμαστε στο πρόσκαιρο δηλαδή στο να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δανειστές μας τα μεγάλα χρέη και τα ελλείμματα αυτό αποτελεί υποχρέωσή μας.
    Eμείς έχουμε και την βούληση και την απόφαση να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν τις ρίζες των προβλημάτων μας όχι τα επιφαινόμενα ώστε ποτέ ξανά να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με εξαρτήσεις, επιτηρήσεις, δουλείες, μνημόνιο και σε Τρόικες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: