Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παύλος Γερουλάνος - Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος
  Τη βούληση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να παραχωρηθούν κάποια από τα ακίνητα της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ) στις περιφέρειες, όπου κρίνεται ότι θα έχουν αποδοτικότερη λειτουργία, επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος σε σημερινή συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.
Στόχος της συνάντησης  του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας  είναι η μεγιστοποίηση της συνεργασίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης και περιφερειών για την αξιοποίηση του τουρισμού ως αναπτυξιακό εργαλείο, καθώς και την ανάδειξη του πολιτισμού και του αθλητισμού.
    Ο κ. Γερουλάνος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας και την πολιτική του υπουργείου σε σχέση με την περιφέρεια όσον αφορά τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αλλά και σε σχέση με τις υπηρεσίες, τις υποδομές και τις επενδύσεις.    
   Ειδική αναφορά έγινε στη λογική μετακίνησης από την ιδέα του προορισμού προς την ιδέα των εμπειριών που προσφέρει η χώρα.
Πρόθεση του υπουργείου είναι η μεταφορά γνώσης και λειτουργιών προς την περιφέρεια για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους, ενώ πέρα από την αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑ, παραμένει η δέσμευση να ανοίγουν προς χρήση στον πολίτη περιοχές ή εγκαταστάσεις (π.χ. Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά), που δεν μπορούν να αναδειχθούν με άλλες χρήσεις.
      Στον πολιτισμό υπογραμμίστηκε επίσης η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει αθλητικός σχεδιασμός ανά περιφέρεια, με την επιλογή των αθλημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί βάρος προκειμένου να προαχθεί ο αθλοτουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: