Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ»

Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου
Tη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις αποπληρωμής των δανείων βοήθειας από την ΕΕ αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται την Πέμπτη, στη γερμανική εφημερίδα «Bild».
  «Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ» διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός στη μακροσκελή συνέντευξή του στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στο γερμανόφωνο χώρο.
   Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα και στην αντικατάσταση του «πελατειακού κράτους», από μια νέα «πολιτική κουλτούρα».
   Ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου απορρίπτει και την εκδοχή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «ούτε κάτι τέτοιο έχει νόημα. Όπως δεν θα είχε νόημα ούτε για τη Γερμανία να εγκαταλείψει το Ευρώ. Θα οδηγούσε τις τράπεζες στην κατάρρευση και μαζί με αυτές την οικονομία» αναφέρει ο πρωθυπουργός.
   O  πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η Ευρώπη έχει πολλά οφέλη από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παραπέμποντας και στη γεωστρατηγική διάσταση με τις αναταράξεις στη βόρεια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: