Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Δ.Δρούτσα και αρχιεπίσκοπου Δημήτριου στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών με τον αρχιεπίσκοπο ΔημήτριοΟ υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
       Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, συναντήθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα και την ομογένεια.
    Ο κ.Δρούτσας δήλωσε ότι κάθε συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αποτελεί «ιδιαίτερη τιμή και χαρά» και επισήμανε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πολλά θέματα. 
   «Ο Σεβασμιότατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για το σημαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ομογένεια, η οποία είναι τόσο σημαντική για την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
    Ο υπουργός ενημέρωσε το συνομιλητή του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα –ιδιαίτερα για τις «προσπάθειες και τις θυσίες» του ελληνικού λαού, είπε χαρακτηριστικά– αλλά και για τις διαρθρωτικές αλλαγές.
    Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον υπουργό Εξωτερικών για την επίσκεψή του.
   «Πρόκειται για μια θερμή, ωραία και ρεαλιστική παρουσία», όπως είπε.
    Σημείωσε επίσης ότι «είναι ο υπουργός που χειρίζεται πολύ δύσκολα θέματα, σε μια δύσκολη συγκυρία. Τόσο εκείνος, όσο και οι εδώ συνεργάτες του, του υπουργείου του, οι διπλωμάτες, σε πρεσβευτικό και προξενικό επίπεδο, κάνουν μια τεράστια εργασία. Είχαμε πολύ καλή ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, τόσο για τα θέματα της Ελλάδας, όσο και για τα θέματα της εδώ Ομογένειας και Εκκλησίας. Ήταν μια συζήτηση γόνιμη, όπως πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: