Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γιάννης Μανιάτης - Σε Ισραήλ και Σαουδική Αραβία

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης
    Θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Κυριακή, 20.02.2011, σε Ισραήλ και Σαουδική Αραβία.
   Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Μανιάτης θα έχει επίσημη διμερή συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο κρατών.
    Ακολούθως ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ.Μανιάτης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Περιβαλλοντικής Προστασίας του Ισραήλ για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής.   
   Την Τρίτη, ο Έλληνας Υφυπουργός θα μεταβεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει το ΥΠΕΚΑ στην Υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ (I.E.F).   Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν Υπουργοί αρμόδιοι για την ενέργεια από περίπου 70 χώρες, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με  συνδέσμους φυσικών και οικονομικών αγορών, ρύθμισης των ενεργειακών αγορών, ανάλυσης των τάσεων και της κατάστασης των αγορών αυτών, αλλά και της  διαφάνειας στην αγορά πετρελαίου με βάση σχετική Κοινή Πρωτοβουλία για τα Δεδομένα Πετρελαίου (JODI).
   Παράλληλα, θα υπογραφεί ο Χάρτης Λειτουργίας του Φόρουμ, με τον οποίο επιδιώκεται ενίσχυση του ρόλου του για την προώθηση των στόχων που έχουν τεθεί, μέσα από μη νομικά δεσμευτικές διαδικασίες συνεργασίας μεταξύ των χωρών - μελών του, αλλά και με άλλους διεθνείς ενεργειακούς οργανισμούς.
    Ο  Έλληνας υφυπουργός  κ.Γ.Μανιάτης θα συνυπογράψει τον Χάρτη Λειτουργίας του Φόρουμ, θα αναλύσει τις θέσεις και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΥΠΕΚΑ στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης θα έχει διμερείς επαφές με ομολόγους του άλλων χωρών, ανάμεσά τους ο Υφυπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας κ. Per Rune Henriksen και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας κ. Yoshikatsu Nakayama.

Δεν υπάρχουν σχόλια: