Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τρόικα: «Μας συγχωρείτε, λάθος»

       Αναδίπλωση των εκπροσώπων της τρόικας μετά το διάβημα διαμαρτυρίας που έκανε ο πρωθυπουργός στον επικεφαλής του ΔΝΤ, με αφορμή τις δηλώσεις εκπροσώπων της τριμερούς που ζήτησαν ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ έως το 2015.
   Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι εκπρόσωποι της τρόικας εκφράζουν – μεταξύ άλλων – τη λύπη τους για τις λάθος εντυπώσεις που – όπως υποστηρίζουν – δημιουργήθηκαν.
   Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση».
  «Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: