Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου : «H Αριστερά παροτρύνει τους πολίτες στην ανομία»

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο βήμα της Βουλής
Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της Αριστεράς ότι παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία και τη ΝΔ ότι «κλείνει το μάτι» στο κίνημα «Δεν πληρώνω».
ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος των αστικών συγκοινωνιών.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος των αστικών συγκοινωνιών.
Πρέπει να σώσουμε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, μειώνοντας τα ελλείμματα και τις σπατάλες. Δυστυχώς, είπε ο πρωθυπουργός, η αύξηση των εισιτηρίων είναι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν.
Αναφερόμενος στις συμβάσεις για την κατασκευή πέντε αυτοκινητοδρόμων, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τη ΝΔ, πως πρόκειται για κακές συμβάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί για να σώσει τα έργα.
Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος κυρίως πρός τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρός τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς πως παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία τόνισε :
    «Έχετε λαθεμένη αντίληψη. Νομίζετε πως η ανομία βοηθά τον λαό;  Aυτή την ανομία πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο με τα κόμματα αλλά και τους φορείς των περιοχών όπου κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι, ώστε να διαπιστωθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: