Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ενίσχυση του θεσμού της διά βίου μάθησης

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά
   Υπέρ της ενίσχυσης του θεσμού της διά βίου μάθησης τάσσεται η κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.050 πολιτών.
  Η πανελλαδική έρευνα, που διενέργησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας, δείχνει ότι το 93% των πολιτών συμφωνεί με την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών δομών που στοχεύουν στη βελτίωση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων του ανθρώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αν και το 71% δηλώνει λίγο ή καθόλου ενημερωμένο σχετικά με το περιεχόμενο της διά βίου μάθησης.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες έχουν συμμετάσχει σε κάποια διαδικασία διά βίου μάθησης οποτεδήποτε στη ζωή τους, ενώ οι μισοί εκδήλωσαν την πρόθεση να συμμετάσχουν κατά το επόμενο έτος.
 Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη εν όψει της πρακτικής εφαρμογής του νόμου που θα ξεκινήσει με την πρώτη συνεδρίαση του Συμβούλιου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά (φωτ.), ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: