Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γ.Πεταλωτής : "Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους''για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
   Για "πλούσια στοιχεία" όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
   Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που αναφέρεται στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, ο κ ,Πεταλωτής ανέφερε τα έξης:     
   « Όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση της χώρας βρήκαμε μια υπηρεσία στο υπουργείο Εξωτερικών που διαχειριζόταν τα κονδύλια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όχι απλώς με τρόπο αδιαφανή, αλλά με τρόπο σκανδαλώδη ».
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα ότι υπάρχουν τόσο "πλούσια" στοιχεία, τα οποία όποιος αρμόδιος εισαγγελέας τα διερευνήσει, θα δείξουν ποιος χρησιμοποίησε τη χρηματοδότηση, ποιων ΜΚΟ, με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς.
   
« Εκεί πραγματικά νομίζω ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους », σημείωσε.
   Την ίδια ώρα, ο κ. Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ήταν να παγώσει όλα τα επόμενα προγράμματα  για να ξεκαθαρίσει ότι παλιό υπήρχε.
  «Έγιναν μόνο εκείνες οι καταβολές, όπως έχει τη συμβατική υποχρέωση το κράτος, και πως αυτό ορίστηκε με εγκύκλιο του αρμόδιου για τα συγκεκριμένα θέματα υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη», εξήγησε.
   «Γι' αυτό δεν εγκρίθηκαν νέα προγράμματα αναπτυξιακής υποτίθεται βοήθειας που περνούσε μέσα από την υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του ΥΠΕΞ, μια υπηρεσία που επί ΝΔ λειτούργησε σαν πλυντήριο », πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: