Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εξ... οίκων τα βέλη στον Σαµαρά

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης                                                                  
  Εσωκοµµατικούς τριγµούς προκαλεί στη Ν.Δ. διπλό χτύπηµα από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι εµφανίζονται επιφυλακτικοί για την τακτική που ακολουθεί η αξιωµατική αντιπολίτευση.
Οι δύο πολιτικοί γόνοι, διατυπώνουν ενστάσεις εκκινώντας από διαφορετική αφετηρία (ο Κ. Μητσοτάκης επικεντρώνεται στα θέµατα της οικονοµίας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης σε εσωκοµµατικά ζητήµατα), αλλά κατ’ ουσίαν καταλήγουν στο κοινό συµπέρασµα ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στη γραµµή της λεγόµενης λαϊκής Δεξιάς.
  Ο κ. Κ. Μητσοτάκης που παραβρέθηκε χθες µε τον Αντώνη Σαµαρά στην παρουσίαση των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις αλλαγές στα πανεπιστήµια, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις διαφωνίες του για την τακτική του κόµµατος τόσο στο ζήτηµα της αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας όσο και στο θέµα των κλειστών επαγγελµάτων.
   «Η Ν.Δ. δεν είναι κόµµα διαµαρτυρίας. Οφείλει να συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο όχι απλά καταγγελτικά όπως τα κόµµατα της Αριστεράς, αλλά καταθέτοντας εναλλακτικές προτάσεις», ανέφερε (στη ΝΕΤ 105,8) και πρόσθεσε πως το επόµενο δίµηνο αναµένει την εξειδίκευση του οικονοµικού προγράµµατος της Ν.Δ.
Παράλληλα ανέφερε ότι το κόµµα «οφείλει να απευθύνεται σε µεγάλα, πλατιά κοινωνικά στρώµατα», διαχωρίζοντας εµµέσως τη θέση τουαπό όσους θεωρούν ότι για τη Ν.Δ.προέχει η ιδεολογική καθαρότητα.
Στη βάση αυτήκινήθηκε και ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ξιφούλκησε κατά στελεχών στο νέο προεδρικό περιβάλλον που είναι θιασώτες της σκληρής γραµµής, όπως ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.
    «Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν θεσµικό ρόλο σήµερα, έχουν αναγορευθεί ως εκφραστές της φωνής του κ. Σαµαρά. Αυτό δεν νοµίζω ότι βοηθάει», ήταν το δικό του καρφί, ενώ εκτίµησε ότι ο Κώστας Καραµανλής «δεν έχει πει την τελευταία του λέξη...».
 


Απο : Τα Νέα   Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011  

Δεν υπάρχουν σχόλια: