Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Φ.Πετσάλνικος : «Ο ρόλος της τρόικας είναι τεχνοκρατικής καθαρά μορφής»

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος
     O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος εγκαλεί τους εκπροσώπους της Tρόϊκας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» από μέρους τους και διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «τις χώρες τις κυβερνούν οι κυβερνήσεις που έχουν επιλέξει οι λαοί τους» και πως «μόνο ο ελληνικός λαός είναι αποκλειστικά αρμόδιος για να αναθέτει τις ευθύνες της κυβέρνησης στην κυβέρνησή του».
   Ο κ. Πετσάλνικος (στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1) άσκησε δριμύτατη κριτική στους «τροϊκανούς» με αφορμή τις παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «ο ρόλος τους είναι τεχνοκρατικής καθαρά μορφής» και περιορίζεται στον «να παρακολουθούν την εξέλιξη της υλοποίησης της δανειακής συμφωνίας» που έχει υπογράψει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου.
     «Μέχρι εκεί είναι ο ρόλος τους. Έχουν παρανοήσει τον ρόλο τους. Υπερέβησαν κάθε όριο. Είναι τεχνοκρατικοί σύμβουλοι, τίποτα περισσότερο. Αν θέλουν να είναι πολιτικοί, τότε να εκτεθούν, να εκλεγούν στις χώρες τους, για να ξέρουμε ότι είναι ταυτόχρονα και πολιτικοί. Είναι καθαρά τεχνοκρατικός ο ρόλος τους, έχουν παρανοήσει τον ρόλο τους, και δεν αντιλαμβάνονται ότι πραγματικά υπάρχουν όρια.
     Όρια αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού και μιας χώρας. Όχι απλά της αξιοπρέπειας της κυβέρνησης αλλά συνολικά της χώρας μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.  
    O Πρόεδρος της Βουλής  τους κάλεσε «να αλλάξουν την συμπεριφορά τους και αυτό θα πρέπει να τους το εξηγήσει και η κυβέρνηση -και εκτιμώ ότι με την τελευταία ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αυτό ακριβώς κάνει», όπως είπε.
    Όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας, ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ότι «η αξιοποίηση σαφώς δεν θα πρέπει να έχει να κάνει μόνο με την απομείωση του δημόσιου χρέους αλλά να παίξει σημαντικό ρόλο και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας». 
    «Αυτό είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης το πως θα προχωρήσει, μέσα από διάλογο και με διασφάλιση όρων απόλυτης διαφάνειας στην αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: