Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κυπριακό και ΠΓΔΜ κυριάρχησαν στη συνάντηση Δρούτσα με τον Μπαν κι-Μουν

 
O υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-Μουν
 Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
    Σχετικά με το Κυπριακό, ο Δημήτρης Δρούτσας σημείωσε ότι επανέλαβε στον Μπαν κι-Μουν τη θέση της Ελλάδας και τη στήριξή της στις διαδικασίες για εξεύρεση λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών αλλά και με πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
   "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. και αυτό πρέπει να ληφθεί πλήρως υπόψη και στις διαπραγματεύσεις και στο τελικό σχέδιο λύσης.", επισήμανε.
    Όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Δημ. Δρούτσας τόνισε ότι επανέλαβε την ελληνική θέση :
  "Για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση από όλους, erga omnes" και διαβεβαίωσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τη βούληση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για μία λύση.
   "Η πρόσκληση, αν θέλετε, απευθύνεται προς την πολιτική ηγεσία της γειτονικής μας χώρας και τον κ. Γκρούεφσκι να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε λύση, και ταυτόχρονα θα οδηγήσουν τη χώρα του και το λαό της χώρας του σε ένα μέλλον ευρωπαϊκό, σε σταθερότητα στη χώρα του και σταθερότητα και ευρωπαϊκό μέλλον όλης της περιοχής", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: