Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γ.Μανιάτης - Στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.

 
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης
     Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με την Υπουργό  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε που θα γίνουν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.
   Το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε υπό τον Προεδρεύοντα Ούγγρο Υπουργό Εθνικής Ανάπτυξης κ. Tamás Fellegi θα ασχοληθεί με τα εξής ζητήματα:
 · Την Πρόταση Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των ενεργειακών αγορών (REMIT),
 · Την πορεία επίτευξης των στόχων ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ε.Ε. Τα αποτελέσματα της σχετικής συζήτησης των συμμετεχόντων Υπουργών αναμένεται να τροφοδοτήσουν τις συζητήσεις των αρχηγών κρατών κατά το επερχόμενο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής,
 · Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα έργα φυσικού αερίου του «Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου», θέμα ιδιαίτερου Ελληνικού ενδιαφέροντος.
   Τέλος, στο πλαίσιο του επίσημου γεύματος των Υπουργών θα εξεταστεί η πορεία προόδου της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: