Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση Πεταλωτή στο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» οτι ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+,αναφέρει οτι δύο μόλις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2009, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε :
 «Η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009, αφού η Ν.Δ. το ''απέκρυπτε επιμελώς''.
Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν.
  Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: