Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Α.Λοβέρδος : «Δεν κιοτεύουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε αναλάβει για το καλό του πολίτη και τον ασθενή»

 
O υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος
      Λάβρος κατά των «συντεχνιών» εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος διαμηνύοντας προς τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας που ψηφίζεται σήμερα, πως :
    «Όταν λέμε ότι θα πολεμήσουμε δεν κιοτεύουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε αναλάβει για το καλό του πολίτη και τον ασθενή».
    «Δεν την θέλουν την πρωτοβάθμια παροχή υγείας», τόνισε αναφερθείς στους γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ συμπλήρωσε πως «ο στόχος τού να βρίσκεται ο γιατρός κοντά στον ασφαλισμένο θα υλοποιηθεί».
    «Το βράδυ με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα το πανηγυρίσουμε, καθώς 27 χρόνια αναλγησίας περνάνε στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ο υπουργός Υγείας έθεσε τρείς ημερομηνίες – ορόσημα για την πορεία υλοποίησης των αλλαγών που προωθεί:
 -  Η πρώτη είναι η σημερινή με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,
 -  Η δεύτερη είναι η 31η Μαρτίου με την ηλεκτρονική παρακολούθηση όλου του συστήματος υγείας μέσω της δημοσιοποίησης δαπανών και εσόδων και
  - Η τρίτη είναι η 30ή Ιουνίου όταν «θα έχουμε συνενώσει τα νοσοκομεία και θα έχουμε αλλάξει την διαδικασία ένταξης των γιατρών στην ειδικότητα», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: