Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ειρηνοποιός στο Κάιρο ο Γ. Παπανδρέου

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ρόλο ειρηνοποιού αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μεταβαίνοντας αύριο στο Κάιρο για να μεταφέρει το πνεύμα και τη συζήτηση που γίνεται στην ΕΕ αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης.
   Ο έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επαφών με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Επίσης, συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ , τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον νομπελίστα Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι και τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν.
Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που θα βρεθεί στο Κάιρο.
  Την απόφασή του να μεταβεί στο Κάιρο την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
  Σε ερώτηση για το αν μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ως απεσταλμένος της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ενωσης κυρία Αστον.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες τάχθηκαν υπέρ μιας άμεσης μετάβασης με δημοκρατικές αλλαγές χωρίς βία και με ομαλό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: