Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Απογραφή της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

 O υπουργός Εσωτερικών κ.Γ.Ραγκούσης
    Απογραφή και του κτιριακού αποθέματος του Δημοσίου ξεκινά η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ποσά που δαπανώνται για ενοικιάσεις ακινήτων, ενώ δεκάδες δημόσια κτίρια παραμένουν αναξιοποίητα.
   Η απογραφή της περιουσίας του Δημοσίου κρίθηκε αναγκαία μετά το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης για τον «Καλλικράτη» στο κράτος, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, προβλέπεται και η μεταστέγαση όλων των δημοσίων υπηρεσιών με τη δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου».

   Η απογραφή την οποία επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών δεν θα περιορίζεται απλώς και μόνον στην καταγραφή της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής.
   Μέσω της απογραφής θα καταγραφούν τα ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, θα εντοπιστούν χωρικά τα ακίνητα στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι κυριότητας και τα διαγράμματα πάσης φύσεως, θα αποτυπώνεται η κατάσταση (υλικοτεχνική υποδομή) των εν λόγω κτιρίων και θα βαθμολογείται το ακίνητο σε σχέση με την «αξιοποιησιμότητά» του όσον αφορά τη στέγαση των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: