Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μ.Καρχιμάκης : «Σώζουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία »

«Η ΝΔ λέει μισές αλήθειες»
O γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης

     Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στη Βουλή για τον  προϋπολογισμό του 2011  μίλησε για εναν  προϋπολογισμό μιας δύσκολης χρονιάς, στο τέλος της οποίας τοποθετούμε την αρχή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
    «Τα δύσκολα έχουν περάσει. Βεβαίως έχουμε ακόμα δρόμο, έχουμε και άλλα δύσκολα μπροστά μας. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουμε» εκτίμησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
   Ο κ. Καρχιμάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας οτι :

   «Μου έκαναν εντύπωση οι τοποθετήσεις των συναδέλφων της ΝΔ. Μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα και πρωτοφανής επίδειξη έλλειψης μνήμης.
    Αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να ξεχάσετε όσο γίνεται πιο γρήγορα τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης σας. Να ξεχάσετε ότι οι πολιτικές σας, είναι αυτές που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Δυστυχώς για σας, δεν το ξεχνά ο ελληνικός λαός.
   Πήρατε έλλειμμα 9,85 δις ευρώ και παραδώσατε έλλειμμα 36,2 δις ευρώ, σχεδόν το τριπλασιάσατε.
   Πήρατε χρέος στα 168 δις και το πήγατε στα 298. Φορτώσατε τη χώρα με χρέος 130 δις σε 5 χρόνια!
   Ακόμα και την τελευταία χρονιά της διακυβέρνησης σας, τη στιγμή που η κρίση κορυφωνόταν, καταφέρατε να αυξήσετε τις δαπάνες του δημοσίου κατά 10 δις ευρώ!
   ''Κατά τα άλλα εξακολουθείτε να εμφανίζεστε ως νοικοκύρηδες''!
   Καταστρέψατε τη χώρα και αρνείστε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια για τη διάσωση της.
   ''Ανεύθυνα κυβερνήσατε, ανεύθυνα αντιπολιτεύεστε''.
   Ξέρετε ότι παραλάβαμε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
   Γιατί δεν το λέτε;
   ''Σώζουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία'', αλλάζουμε την Ελλάδα προωθώντας ριζικές αλλαγές παντού, διορθώνουμε παθογένειες δεκαετιών.
   Τα δύσκολα έχουν περάσει. Βεβαίως έχουμε ακόμα δρόμο, έχουμε και άλλα δύσκολα μπροστά μας. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουμε.

   Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, μπορείτε να προφητεύετε ότι θέλετε. Αλλά για ένα να είστε σίγουροι.
Εμείς να λιποτακτήσουμε δεν πρόκειται.
   Άλλωστε όσοι επέλεξαν την τακτική αυτή, προβλέποντας είτε την κατάρρευση της κυβέρνησης, είτε την ολική τους επαναφορά, πήραν πρόσφατα αποστομωτική απάντηση από τον ελληνικό λαό» .
    O γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,  κ.Μιχ. Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Αριστερά κατηγόρησε τους βουλευτές της ότι διακρίνονται στην «υπερβολική καταγραφή των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν δυσκολία να αναφερθούν στις ευθύνες της ΝΔ, ενώ η χώρα μπήκε δύο φορές με ευθύνη της υπό επιτήρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: