Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνει μια δύσκολη χρονιά - Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν














   Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2010, ο πρωθυπουργός επισήμανε τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη λειτουργία του κράτους και μάλιστα, μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια.
   «Αλλαγές αναγκαίες, που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε.
  Επίσης ανάφερε πως «η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για όλους τους Έλληνες μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο».

   «Καμία Κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση να λάβει τις αποφάσεις που αναγκαστήκαμε να λάβουμε το 2010. Έπρεπε όμως να το κάνουμε και το κάναμε», ήταν τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου, προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
    Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση από την οποία διήλθε η χώρα, αναφέροντας πως αν δεν εφάρμοζε αυτή την πολιτική, η χρεοκοπία δεν θα είχε αποτραπεί και η χώρα θα βίωνε μια «εθνική τραγωδία, με τους πιο αδύναμους να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης».
   Ο πρωθυπουργός  κ. Παπανδρέου έδωσε και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. «Χρειάζεται προσπάθεια και συνεχείς διορθωτικές κινήσεις», είπε, ενώ, σε μία προσπάθεια να δώσει μία νότα αισιοδοξία για το μέλλον, ανέφερε ότι στόχος παραμένει το 2011, να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη.
   Ο κ. Παπανδρέου μίλησε  για ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, για κοινωνία ευνομίας και διαφάνειας, για κράτος πρόνοιας και για ενδυνάμωση του κύρους της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: