Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Μανιάτης :''Ιδρύεται φορέας για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου''

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης

Τη δημιουργία φορέα που θα αναλάβει την ανάθεση μελετών και ερευνών για την εξεύρεση και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο κρατικός φορέας που θα αναλάβει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα μπορεί να είναι πραγματικότητα ακόμη και σε 12 με 18 μήνες, εκτίμησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
"Εχουμε το ανθρώπινο δυναμικό στην πατρίδα μας για να προχωρήσουμε αμέσως και θέλω να πιστεύω, ότι σε βάθος των 18 μηνών το αργότερο, θα έχουμε ορατά και οικονομικά αποτελέσματα", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
    Όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση προτείνει μία μονομετοχική,  μικρή ευέλικτη εταιρεία.
    Με ταχύτητα, διαφάνεια, σεβασμό στο περιβάλλον κα ελκυστικότητα για διεθνείς επενδυτές, τόνισε ο υφυπουργός, το έργο προχωρά, ώστε να έχει και άμεσα αποτελέσματα, χωρίς να δημιουργούνται υπερπροσδοκίες.
   "Εχουμε οκτώ μεγάλες αποθήκες με όλο το αρχείο του ελληνικού κράτους, από όλες τις προηγούμενες έρευνες. 
Θα "βγούμε στον αέρα" με διαγωνισμούς, αφού βεβαίως δημιουργήσουμε πρώτα τον φορέα και εκτιμούμε ότι αν κινηθούμε σε μη ελληνικούς ρυθμούς και αυτό φιλοδοξούμε, σε 18 μήνες το αργότερο θα είμαστε στον αέρα με έρευνες και ίσως και με ανάδοχο ακόμη", πρόσθεσε ο  υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: