Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Νewsweek: Εύσημα για Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

     Ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δίνει το περιοδικό "Νewsweek" με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοσή του.
    "Στόχος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ακριβώς το να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα και για το σκοπό αυτό αντιμετώπισε αποφασιστικά απεργίες και διαδηλώσεις και ξεκίνησε με την κατάργηση των αυστηρών ελέγχων σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, απελευθερώνοντας για πρώτη φορά τον ανταγωνισμό", επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
    Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά σε σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων της κυβέρνησης, όπως: η ψήφιση του νόμου fast-track για την ενθάρρυνση των επενδύσεων, η προωθούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα καταργήσει τον "ασφυκτικό έλεγχο" στα πανεπιστήμια, ο "ριζοσπαστικός" νέος νόμος για τη διαφάνεια, ο οποίος "στοχεύει στο να ξεριζώσει τη διαφθορά και τη "σοβιετικού τύπου παραποίηση στοιχείων όσον αφορά το χρέος της χώρας και θα μπορούσε έτσι να καταστήσει την Ελλάδα την πλέον ανοιχτή κυβέρνηση στην Ευρώπη", όπως τονίζεται. Ο νόμος για τη διαφάνεια χαρακτηρίζει "επαναστατικός, με δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης".
    Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε "ανάλογα μεταρρυθμιστικά" μέτρα που έχουν ληφθεί ανά την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης.

    Επιπλέον, καταγράφεται "το άνοιγμα της Ελλάδας" σε διεθνείς επενδύσεις και  ότι τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είναι η "αρχή στον αγώνα των μεταρρυθμίσεων" που απαιτούνται για να δημιουργηθεί οικονομική ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: