Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου : « Πιο αποφασισμένος και πιο αισιόδοξος από ποτέ»

 Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
    «Πιο αποφασισμένος και πιο αισιόδοξος από ποτέ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα χρεοκοπήσουμε» και προβλέποντας ότι το 2012 η χώρα θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013 θα απαλλαγεί από το Μνημόνιο.
    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι «τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω πια», ενώ διακήρυξε ότι «όπως μέχρι τώρα διαψεύσαμε τις εγχώριες και διεθνείς Κασσάνδρες, έτσι θα τις διαψεύσουμε και τώρα μέχρι να μας αφήσουν ήσυχους δίχως να υποκύπτουμε». Ο Πρωθυπουργός απαντώντας τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, όσο και στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει πιο διαβρωτική, επικίνδυνη και άδικη συζήτηση που συντηρούν κάποιοι για την χρεοκοπία», διαβεβαιώνοντας ότι «η χώρα σήμερα είναι διασφαλισμένη».
    «Αν δεν φέρναμε τα πάνω κάτω στην Ευρώπη μέσα σε λίγους μήνες και δεν στήναμε εξ αρχής τον Μηχανισμό Στήριξης διασφαλίζοντας την βοήθεια των 110 δις ευρώ, σήμερα θα είχαμε καταρρεύσει με ευθύνη μιας κυβέρνησης που φυγομάχησε», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «έχουμε μια τελευταία ευκαιρία». «Περάσαμε μια κόλαση το 2010, αλλά αντέξαμε», είπε, σημειώνοντας ότι «το προεκλογικό δίλημμα

΄΄ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε΄΄ επιβεβαιώθηκε».
    Ωστόσο εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Θα κάνουμε το καθήκον μας», είπε δηλώνοντας ότι «δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα ότι οι στόχοι μας είναι εφικτοί και αν δεν πίστευα στην Ελλάδα, με ειλικρίνεια και χωρίς να κρύβουμε αλήθειες».
    Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέους κάλεσε τα άλλα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στην πρόκληση της ιστορίας για να αποδείξουμε ότι πέρα από την μικροκομματική διαχείριση υπάρχει και η πολιτική  για το μέλλον του τόπου».
    Ο  κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ τόσο για τα πεπραγμένα της επί κυβερνήσεων Καραμανλή, όσο και για την στάση που τηρεί τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας στον

κ. Σαμαρά:   
  «Κρύβετε αλήθειες και κρύβεστε από τις ευθύνες σας. Ποτέ δεν θέλατε και δεν μπορέσατε να αλλάξετε αυτή τη χώρα».
  «Λόγω των δικών σας πολιτικών κόπηκαν μισθοί και συντάξεις». «Ο κ. Καραμανλής ήξερε ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος του ελλείμματος. Το έκρυβε και μας πέταξε τη βόμβα. Γιατί δεν έμειναν αυτοί να τα κάνουν; Γιατί λιποτάκτησαν; Γιατί εγκατέλειψαν το καράβι;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: