Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μ.Καρχιμάκης :«Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες»

Ο γραμματέας του Εθν. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης


   Ο γραμματέας του Εθν. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα «Το Καρφί» μίλησε για την κατάσταση της χώρας.
   Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε οτι :
   «Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες. Ήταν αυτές που βοήθησαν αποφασιστικά -σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης- και στην αποφυγή της χρεοκοπίας και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Και οι θυσίες αυτές, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες αλλά πιάνουν τόπο, αναγνωρίζονται.
   Δεν θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, να συζητάμε για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις ευρώ, αν δεν είχαμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, αν με λίγα λόγια, η προσπάθεια που καταβάλουμε για την σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας, δεν είχαν αποδώσει καρπούς. Με ρωτάτε που πάνε τα λεφτά. Σας λέω να ρίξετε μια ματιά στο έλλειμμα. Σας θυμίζω ότι η ΝΔ, μας παρέδωσε ένα έλλειμμα 36 δις ευρώ. Σήμερα ένα χρόνο μετά το έλλειμμα έχει μειωθεί κατά 14 δις ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να, λοιπόν, που πάνε τα λεφτά».
    O κ.Καρχιμάκης για το θέμα της ανάπτυξης αναφέρει πως: «Τη χρονιά που πέρασε αναγκαστήκαμε, πράγματι, να περικόψουμε μισθούς και συντάξεις, να λάβουμε μια σειρά από επώδυνα μέτρα. Τονίζω το αναγκαστήκαμε γιατί δεν υπήρχε- και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι- άλλος τρόπος για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας.

   Να έλθουμε στο θέμα της ανάπτυξης. Το στοίχημα μας είναι η ανάπτυξη, την οποία τοποθετούμε χρονικά στο τέλος της ερχόμενης δύσκολης χρονιάς, να είναι αυτοτροφοδοτούμενη, και να στηρίζεται και να αξιοποιεί τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, ώστε να είναι βιώσιμη.
   Αυτή η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται μόνο με νόμους, και απαιτεί σε πρώτη φάση, το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους. Αυτό κάνουμε».
   Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τη διαφθορά και την παραγωγή στην Ελλάδα η απάντησή του στην εφημερίδα «Το Καρφί» είναι ότι «η χώρα μας αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει πρόβλημα διαφθοράς, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τα όλα στοιχεία των διεθνών οργανισμών γιγαντώθηκε, την περίοδο της διακυβέρνησης αυτών που εμφανίστηκαν ενώπιον του ελληνικού λαού, με τον μανδύα του αδιάφθορου.

    Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η αντιμετώπιση του απαιτεί συνεχή προσπάθεια, αφού είναι ένα πρόβλημα που έχει διάσταση και ηθική αλλά και οικονομική.
   Η διαφθορά αποτελεί μια ακόμη μαύρη τρύπα που διεκδικεί την απορρόφηση των θυσιών του ελληνικού λαού και την οποία θα πρέπει να κλείσουμε. Δεν υποτιμώ φυσικά το πρόβλημα της παραγωγής, και ως προς την ποσότητα της και ως προς την ποιότητα της.
    Είναι ανάγκη ταυτόχρονα με τις πολιτικές καταπολέμησης της διαφθοράς και της οικονομικής της διάστασης να ρίξουμε το βάρος στην προσπάθεια διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια της παραγωγής μας αλλά και την δημιουργία μιας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης στα προϊόντα που εμείς παράγουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: