Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ζήτησε συναίνεση και έλαβε όξυνση

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου

   Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μετέφερε την αγωνία του αυτή στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τις χθεσινές συναντήσεις τους και η προστασία του εθνικού συμφέροντος ήταν το μοναδικό σημείο στο οποίο υπήρξε πραγματική συναίνεση.
   Πάντως η χθεσινή απόπειρα επίτευξης συναίνεσης εξελίχθηκε εν τέλει σε πολιτική σύγκρουση, έστω και αν αυτή ήταν ήπιων τόνων. Η αδυναμία επίτευξης κάποιας πολιτικής συμφωνίας οφείλεται στο μέτωπο που έχει ανοίξει λόγω των ανατροπών στα εργασιακά με τη νέα εκδοχή του μνημονίου, οι οποίες απορρίφθηκαν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
    O πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε ότι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του στην προσπάθεια αυτής της περιόδου, «ανεξάρτητα από το πώς επιμερίζονται οι ευθύνες για το πώς φθάσαμε εδώ».

    «Αυτό το λέω γιατί άκουσα από τον κ. Σαμαρά στη δήλωσή του να λέει ότι εγώ ζήτησα έγκριση και συνενοχή. Ούτε το ένα ζήτησα βεβαίως ούτε το άλλο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
    Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι : «Ζήτησα λοιπόν κάτι αυτονόητο - την ανάληψη ευθύνης και συμμετοχής στην προσπάθεια» είπε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

   «Οσο για τη συνενοχή δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Η συνενοχή προϋποθέτει και ενοχή. Ποιος έχει τις ευθύνες για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;
   Αυτές τις έχει επιμερίσει ήδη ο ελληνικός λαός με τον δικό του τρόπο,ακόμη και στις τελευταίες εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: