Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου: Ολοι μαζί στο "δύσκολο ταξίδι" του '11

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

   Ο πρωθυπουργός  μίλησε το Σάββατο (18/12) στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και διαβεβαίωσε πως το 2013 θα έχουν τελειώσει όλα και η χώρα θα έχει βγει από την κρίση, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.
   Σε μια ομιλία 45 λεπτών ο πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να μπορεί να κοιτάζει στα μάτια το λαό το 2013, γιατί τότε θα έχει σώσει τη χώρα και θα ξέρει ότι τα δύσκολα πέρασαν.
   «Είμαστε μια Κοινοβουλευτική ομάδα που ''γράφει ιστορία''. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο.
   Το 2013 θα κοιτάμε υπερήφανοι πίσω και θα βλέπουμε ότι σώσαμε τη χώρα. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι και θα φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς, αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια»
   «Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο» τόνισε στην ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρωθυπουργός.
   «Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει» είπε ο πρωθυπουργός.
   «Δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο αν είχαμε κάνει αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποτινάξουμε, βαρύδια και λάθη που έγιναν εδώ και τρείς δεκαετίες από όλους στην χώρα» είπε ο κ. Παπανδρέου.
   «Ο λαός μας εξέλεξε για να αλλάξουμε την χώρα και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε χώρα ευνομίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε και κάλεσε τους βουλευτές να γίνουν όλοι μια γροθιά όχι για την κυβέρνηση αλλά για τον πολίτη, όπως είπε, εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.
   Ως προτεραιότητες για το 2011, ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε άξονες.
-  Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση.

-  Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης.
-  Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης.
-  Κοινωνικό κράτος.
-  Ισχυρή φωνή της Ελλάδας.
    Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την σύσταση Επιτροπής για το Ευρωομόλογο, με επικεφαλής την Βάσω Παπανδρέου και Πέτρο Ευθυμίου,επίσης τους Ντίνο Βρετός, Παντελή Οικονόμου, Χρήστο Πολυζωγόπουλος, Άννη Ποδηματά κ.α.
    Ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είναι δυνατόν να πετύχουν την έκδοση του Ευρωομολόγου, αν καταφέρουν σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Ε., να συγκεντρώσουν 1.000.000 υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: