Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

O πρωθυπουργός για το πολυνομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις επίμαχες αλλαγές στα εργασιακά.
   Δεν μπορούμε, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, να εθελοτυφλούμε ή να αγνοούμε τις δραματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, στην αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις. Σήμερα -συμπλήρωσε- πριν, δηλαδή, έρθει στη Βουλή ο συγκεκριμένος νόμος, δεν υπάρχει κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
   Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το επίμαχο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

   Κατά την επί της αρχής ψηφοφορία που προηγήθηκε, υπήρξε μία διαρροή από το ΠΑΣΟΚ, εκείνη του βουλευτή Πρεβέζης Βαγγέλη Παπαχρήστου (ένθετη φωτογραφία) ο οποίος ψήφισε «όχι».
   Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανέγνωσε επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου που ανέφερε:

   «Ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».
   Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το ΠΑΣΟΚ μετρά κοινοβουλευτική  δύναμη 156 βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: