Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Γ.Παπακωνσταντίνου : «Πρωτοφανής η μείωση του ελληνικού ελλείμματος»

 Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Η Ελλάδα θα μειώσει το έλλειμμά της το 2010 κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό το αναγνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, δηλώνει κατηγορηματικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ". 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει οτι :
  ''Η Ελλάδα έχει λάβει δάνειο και όχι δώρο το οποίο και πρόκειται να αποπληρώσει'', επίσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε :   ''Το έλλειμμα φέτος θα βρίσκεται στο 9,4%, μειωμένο κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ και το εξηγεί με την αλλαγή των δεδομένων, καθώς, όπως σημειώνει, βάση για τους υπολογισμούς υπήρξαν τα στοιχεία του 2009 και η διόρθωση που έγινε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έδειξε πως το έλλειμμα το 2009 ήταν υψηλότερο''.
   Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως μέσα στον Οκτώβριο οι ελληνικές εξαγωγές ήταν κατά 18% μεγαλύτερες απ΄ ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα και πως μέσα στο 2011 αναμένονται περισσότεροι τουρίστες από το 2010.
   Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει σημαντική την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, την οποία η κυβέρνηση έχει συζητήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να αποφευχθεί μία υπερβολική επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: