Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Από το Ρέθυμνο ο Πρωθυπουργός - Μοχλός ανάπτυξης οι αγρότες


Ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου με τον  γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ.Μ.Καρχιμάκη στο Ρέθυμνο.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα «μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας».
   «Έχουμε το δύσκολο έργο να αλλάξουμε τη χώρα» ανέφερε με έμφαση και διαμήνυσε πως: «Πρέπει να σπάσουμε τα φέουδα και να αξιοποιήσουμε το κράτος σωστά. Ο αγροτικός τομέας μπορεί να μην οργανώθηκε σωστά αλλά έχει μέλλον. Ξεκινάμε μία μεγάλη προσπάθεια από το Ρέθυμνο, προσπάθεια βιώσιμη, οργανωμένη, προσπάθεια παραγωγής πλούτου, διότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πατρίδας».
Ως χώρα δαπανούμε κάθε χρόνο 6,5 δις ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων
και μάλιστα πολλές φορές κατώτερα των
δικών μας, κάτι το οποίο ο πρωθυπουργός καυτηρίασε ιδιαίτερα λέγοντας πως:  «Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες.
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα επόμενα χρόνια».
 Μιλώντας για το Καλάθι των Προϊόντων κάθε Περιφέρειας, έφερε ως παράδειγμα την Κρήτη λέγοντας ότι:
 «Το κρητικό καλάθι και τα προϊόντα του, τα οποία χαρακτηρίζουν την κρητική διατροφή, είναι το πιο ολοκληρωμένο πρότυπο διατροφής και μπορεί αυτό το καλάθι προϊόντων, να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής στις αγορές».
 Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στους άξονες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης,υπογράμμισε:
 «Θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα «μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: