Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Οριστικοποιούνται τα μέτρα - Συναγερμός για τις διαρροές

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς    Ο κατάλογος των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των τριών κυβερνητικών εταίρων στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της εβδομάδας.
   Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες σε επίπεδο κορυφής πριν από την Παρασκευή, όταν φθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.
      To αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσουν τα μέτρα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, και πρόσθεσε:
     «Προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες».

     Την ίδια ώρα, τα τρία κόμματα προσπαθούν να «κλειδώσουν» και τις ψήφους των βουλευτών τους, εν όψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. 

    Ειδικότερα, ο Σαμαράς συγκαλεί αύριο, Τρίτη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατά την οποία αναμένεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.
     Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση ότι αν και υπάρχουν βουλευτές που εκφράζουν αντιρρήσεις για τα μέτρα, τελικά θα ψηφίσουν το πακέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: