Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Βενιζέλος : '' ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα ο ήλιος να ανατείλει ξανά ''





    Με παρόντες και απόντες στα 38α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ και με το ανανεωμένο σύμβολο και με μια αναδρομή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσία των δύο πρώην Πρωθυπουργών, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και πολλών ιστορικών στελεχών, όπως του Κώστα Λαλιώτη και της Βάσως Παπανδρέου. 
    Στον αντίποδα οι απουσίες των  Λοβέρδου,  Ραγκούση Παπουτσή,  Ξενογιαννακοπούλου,  Ρέππα και Χρυσοχοΐδη αλλά και της Α. Διαμαντοπούλου οι οποίοι με την κίνηση τους αυτή έδειξαν να διαχωρίζουν την θέση τους από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ευ. Βενιζέλος για το πακέτο των μέτρων που πρόκειται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.
    «Στόχος μου είναι να μπορέσω να διαβεβαιώσω και εγώ τον ελληνικό Λαό ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένο και δίκαιο. 
     Το μέλλον δεν περιγράφεται με αριθμούς, αλλά με ιδέες, η αξιοπιστία των οποίων κρίνεται στην κατάσταση και τη συνείδηση των ανθρώπων, όπου τελικά επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται οι αριθμοί».
     Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την ΝΔ και την ΔΗΜΑΡΑ και για την στάση που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μόλις η χώρα μπήκε στο μνημόνιο.
     «Μέχρι της εκλογές, όσο σηκώναμε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης ουσιαστικά μόνοι μας, όλοι, αριστεροί και δεξιοί όλων των αποχρώσεων και βέβαια οι σημερινοί μας εταίροι μας ασκούσαν κριτική από τα «αριστερά» στο όνομα μιας αντιμνημονιακής δημαγωγικής ρητορείας που είχε έτοιμες εύκολες εναλλακτικές λύσεις. 
     Τώρα υφιστάμεθα κριτική και από τα «δεξιά», επειδή τολμάμε να κατανοούμε τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς. 
     Επειδή θεωρούμε υποχρέωση μας να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό Λαό για τους κινδύνους. Και κυρίως επειδή τολμάμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε την εξέλιξη της προηγούμενης φάσης της διαπραγμάτευσης, το περιεχόμενο της ίδιας της δανειακής σύμβασης που περιέχει τη ρήτρα της βαθύτερης ύφεσης και της παράτασης.
     Αντί να λειτουργούν κάποιοι ως όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης».
    Παρουσιάζοντας το ανανεωμένο σύμβολο του ΠΑΣΟΚ που ο «ήλιος» έχει επτά ακτίνες και αρκετά πορτοκαλί χρώμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως ο «ήλιος θα ανατείλει ξανά». 
   «Παρουσιάσαμε σήμερα το ανακαινισμένο έμβλημα της παράταξης, με την ελπίδα ο ήλιος να ανατείλει ξανά. Επιλέξαμε επτά αδρές και στέρεες ακτίνες που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης. Αν διάλεγα επτά λέξεις θα έλεγα: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία. Αν διάλεγα μία και μόνο λέξη θα έλεγα: Ευθύνη. Ευθύνη για το παρελθόν και το παρόν, αλλά πρωτίστως για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: