Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας : « Πρέπει να μπει φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας»

   Είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
     «Η ΔΕΘ αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τη χώρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Αντικατοπτρίζει την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης, αντικατοπτρίζει την εικόνα του κόσμου της παραγωγής και της δημιουργίας. 
     Φέτος λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
    «Η παρατεταμένη ύφεση, αυτή η πρωτοφανής κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας.
      Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής». 
      Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo, καθώς και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες.
      Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί αργότερα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης και στις 19:30 θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου και θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
       Στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: