Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Την Πέμπτη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

     Για την Πέμπτη το απόγευμα ορίστηκε η νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό με τα σκληρά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας που ζητεί επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς.
     Η ανακοίνωση για τη νέα σύσκεψη στο Μαξίμου ήρθε αργά το απόγευμα της Τρίτης και φαίνεται πως προηγήθηκε έντονο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα το πρωθυπουργικό πρόγραμμα προέβλεπε αναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Πέμπτης για την Ιταλία, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Μάριο Μόντι.
Σύμφωνα με το Mega, από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου εκφραζόταν έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης προς τους κυβερνητικούς εταίρους, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν κλειδώσει το πακέτο. 

     Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματος, δήλωσε ρητά ότι το πακέτο δεν θα κλείσει όπως-όπως και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.
     Να γίνουν δύο συσκέψεις ήταν το ζητούμενο και για τη Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης διεμήνυσε με κάθε τρόπο στο μέγαρο Μαξίμου ότι οι αρχηγοί δεν μπορούν να συσκεφθούν απευθείας την Κυριακή προκειμένου να εγκρίνουν ένα πακέτο που θα έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: