Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ζοζέ Μπαρόζο : « Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στο ευρώ »


Με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας θα επιτευχθεί ο συνδυασμός ασφάλειας και ευελιξίας, λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν     «Αν η Ελλάδα εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και αν οι άλλες χώρες εξαλείψουν κάθε αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει στο ευρώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.
      Ο κ. Μπαρόζο σημειώνει ότι η ΕΕ «χρειάζεται ανάπτυξη» και προσθέτει:
     «Σε εθνικό επίπεδο αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν επί δεκαετίες, σημαίνει αντιμετώπιση οργανωμένων συμφερόντων και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας για να επιτύχουμε το συνδυασμό ασφάλειας και ευελιξίας».
      Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Μπαρόζο τονίζει ότι «θα πρέπει να στραφούμε προς την ομοσποδία εθνικών κρατών. Προς το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί νέα συνθήκη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ειναι τεχνοκρατική, γραφειοκρατική, διπλωματική. Πρέπει να είναι ακόμη πιο δημοκρατική».


ΠΗΓΗ :  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: