Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνδυνο «κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης» βλέπει ο Αντώνης Μανιτάκης

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης   Κίνδυνο «κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης» βλέπει ο Αντώνης Μανιτάκης στη «σύγχυση», όπως λέει, επικοινωνιακών και δημοσιονομικών μηνυμάτων στη θέση της τρόικας να τεθούν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
    Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι «πράγματι έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να τεθούν σε δημοσιότητα 15.000 υπάλληλοι».
    «Μόνο που εδώ η διαθεσιμότητα δεν λέει το όνομά της, στην πραγματικότητα καταλήγει σε απολύσεις και ως τέτοια πρέπει να την δούμε» τονίζει χαρακτηριστικά.
    «Σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν μπορούν πάντως να γίνουν αυθαίρετα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς νόμιμες διαδικασίες, δεν δικαιολογούνται ούτε προκύπτουν από πουθενά κριτήρια, οι λόγοι ή το δημοσιονομικό όφελος της απόλυσης» σημειώνει επίσης ο υπουργός.
     Ο Αντ.Μανιτάκης υπογραμμίζει μάλιστα:

    «Κατανοώ ότι η τρόικα, θέτοντας θέμα απολύσεων, θέλει να περάσει ένα μήνυμα :  
    Δυστυχώς όμως το μήνυμα αυτό συγχέει επικοινωνιακούς και δημοσιονομικούς στόχους και είναι αμφίβολης πολιτικής αποτελεσματικότητας».
    Τέτοιος συμβολισμό όμως, υποστηρίζει,  «θα προκαλέσει κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση, θα τινάξει στον αέρα κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».   Δεν πρέπει «να στοχεύουμε σητ διάλυση της διοίκησης, ούτε να αποθαρρύνουμε αυτούς που επιθυμούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» κατάληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: