Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Λοβέρδος : « Αν δεν με θέλουν, ας με διώξουν... »

    Ο κ. Λοβέρδος έλυσε τη σιωπή του μέσω της έκδοσης ενός βιβλίου («πολιτική μπροσούρα» το χαρακτηρίζει ο ίδιος) υπό τον τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».
    Η προσεκτική του ανάγνωση φανερώνει πολύ περισσότερα από αυτά που αποκαλύπτει ο συγγραφέας του στις συνεντεύξεις και στις ιδιωτικές συζητήσεις του.
     Η σχέση του κ. Λοβέρδου με το ΠαΣοΚ, και ακριβέστερα με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, θεωρείται από τον ίδιο τελειωμένη. 
     Παρ' ότι απουσιάζει από τις συνεδριάσεις της ΚΟ και δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, για να μη δώσει το λάθος σήμα και εντός και εκτός, δεν υπογράφει τα χαρτιά του «διαζυγίου». 
     «Εγώ δεν θα κάνω διασπαστικές κινήσεις» ξεκόβει τη συζήτηση στους συνομιλητές του. Παραμένει βουλευτής του ΠαΣοΚ, με ενεργή παρουσία και κατάθεση ερωτήσεων.«Αν δεν με θέλουν, ας με διώξουν» απαντά σε όσους τού θέτουν το ερώτημα. 
     Στην Ιπποκράτους όμως δεν υπάρχει κλίμα διαγραφών, αντιθέτως αποφάσισαν να μη σχολιάσουν καθόλου το βιβλίο.                        
     Πολλοί θυμήθηκαν όμως ότι οι απόψεις που περιέχονται σε αυτό παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά - το αναφέρει και ο κ. Λοβέρδος στον πρόλογό του - τον περασμένο Φεβρουάριο σε κοινή εκδήλωση με τον κ. Βενιζέλο στο ΕΒΕΑ, όπου ο τότε υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ τον κάλεσε να συγκροτήσει ρεύμα εντός του κόμματος.
     Η σχέση των δύο πολιτικών πήρε τη λάθος στροφή όταν ο κ. Βενιζέλος απέρριψε την πρόταση των κκ. Λοβέρδου και Μιχ. Χρυσοχοΐδη για συμμετοχή του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση με έμπειρα πολιτικά στελέχη.
    «Κάναμε μια πολιτική τοποθέτηση και κατηγορηθήκαμε ως θεσιθήρες» σχολιάζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος παρά τις κατά καιρούς συμμαχίες του με τον Ι. Ραγκούση, την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοΐδη, σε αυτή τη φάση κατονομάζει ως συνομιλητή του μόνο τον κ. Γ. Φλωρίδη.                           
     Επίσης αρνείται να συνομιλήσει με κάποια στελέχη του παλαιού ΠαΣοΚ τα οποία αμφισβητούν τον κ. Βενιζέλο.
    Ο κ. Λοβέρδος πιστεύει ότι ένα νέο κόμμα πρέπει να στηρίζεται σε μια κοινωνική βάση και αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία μοιάζει με βυθό που έχει αναταραχθεί.                        
    Εκτιμά όμως ότι μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή το παιχνίδι θα ανοίξει, μόνο που αυτή τη συγκυρία αναμένουν και άλλοι παίκτες, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει συνωστισμός στην αφετηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: