Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το '' κρίσιμο χρονοδιάγραμμα '' της κυβέρνησης Σαμαρά


Τη λύπη του για την απώλεια του Α. Σολωμού εξέφρασε και ο Α.Σαμαράς      Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι κρίσιμοι σταθμοί για την επίτευξη της δημοσιονομικής ισορροπίας και την αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό της χώρας είναι οι εξής:
  1.  Η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα, αύριο το πρωί κατά τη διάρκεια της οποίας θα «κλειδώσουν» τα μέτρα.
   2.  Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που θα γίνει αύριο και στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται ως επικεφαλίδες τα μέτρα τα οποία αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στη σύσκεψη της προηγούμενης Πέμπτης.
  3.   Η σύνοδος του Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου αναμένεται ο υπουργός Οικονομικών να παρουσιάσει τα μέτρα και να πάρει από τους ομολόγους του το «πράσινο φως» τόσο για την εκταμίευση της δόσης όσο και για την επιμήκυνση.
   4.   Η ενημέρωση του κ. Στουρνάρα προς τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.
   5.   Η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου - πακέτου μέτρων από τη Βουλή, η οποία θα γίνει το αργότερο μέχρι τη 17η Οκτωβρίου.
   6.   Η κατάθεση του ελληνικού αιτήματος για επιμήκυνση που θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
      Πριν από την ψήφιση των μέτρων από το Κοινοβούλιο, θα προηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Σαμαρά.
      Η πρώτη θα γίνει μέσα στο διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αφού περιγράψει τους βασικούς άξονες της πολιτικής του θα διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για το τελευταίο -τέτοιου είδους- πακέτο μέτρων και πως από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.
      Η δεύτερη παρέμβασή του θα γίνει από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
      Θα ζητήσει από τους βουλευτές να κινηθούν συντεταγμένα και δεν αποκλείεται εκεί να στείλει και το πρώτο -δημόσια- μήνυμα προς εκείνους που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, μέσω των διαρροών συγκεκριμένων ονομάτων πολιτικών που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: