Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στην κρίση του Eurogroup Working Group το ελληνικό πακέτο μέτρων


Στην κρίση του Eurogroup Working Group το ελληνικό πακέτο μέτρων    Στη κρίση του Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες, δηλαδή της ομάδας των εμπειρογνώμων των 17 κρατών της Ευρωζώνης που θα προετοιμάσουν την ατζέντα του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου θα θέσει την Πέμπτη η ελληνική πλευρά το σχέδιο εξοικονόμησης των 13,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013 -2014.
     Στη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group θα μετάσχουν και οι επικεφαλής της τρόικα οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν επί των μέτρων.
     Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογή, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και το επίμονο αίτημα του ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
    Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να κλειδώσει η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και η απόφαση για διετή επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. 
    Προς το σκοπό αυτό θα διαβεβαιώσει ότι άμεσα θα κλείσει το πακέτο των μέτρων και θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, πριν το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.
     Στο Eurogroup Working Group θα συζητηθεί και η διαφοροποίηση της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας αναφορικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών απευθείας από τον ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: