Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συμμετοχή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση της Λιβύης

Συμμετοχή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση της Λιβύης    Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης
    Συγκεκριμένο πλαίσιο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανοικοδόμησης της Λιβύης επεξεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν δραστηριοποιηθεί στη χώρα αυτή.
   Στο Παρίσι σήμερα που συνέρχονται οι "Φίλοι της Λιβύης" ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σ. Λαμπρινίδης θα επιδιώξουν να είναι παρούσα η Ελλάδα όχι μόνο στο πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και στο σχέδιο ανοικοδόμησης της χώρας.
 Στο υπουργείο
Εξωτερικών
χθες ο κ. Σ.
Λαμπρινίδης
και ο υφυπουργός
Εξωτερικών
 κ. Δ. Δόλλης,
που έχει και τον γενικό συντονισμό στα θέματα της Λιβύης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους μεγάλων ελληνικών εταιρειών και συζήτησαν τις προοπτικές και τις δυνατότητες που υπάρχουν για δραστηριοποίησή τους στη Λιβύη, όταν βεβαίως αποκατασταθούν στοιχειωδώς οι συνθήκες ασφάλειας.
   Ο κ. Σ. Λαμπρινίδης, απευθυνόμενος προς τους Ελληνες επιχειρηματίες, τους κάλεσε να γίνουν "φορείς ανάπτυξης στη Λιβύη και στήριξης της ελληνικής παρουσίας εκεί καθώς και έμπρακτη απόδειξη των στενών δεσμών του ελληνικού με τον λιβυκό λαό" και δεσμεύθηκε για στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στη Λιβύη.
   Στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας καταβάλλεται προσπάθεια από τον κ. Δ. Δόλλη ώστε να υπάρξει και νέα αποστολή τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: