Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κριστίν Λαγκάρντ : ''Αλλο η Ελλάδα, άλλο η Αργεντινή''

«Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πάρει δραστικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός τους έχουν βρεθεί κάτω από το ραντάρ των αγορών», δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ   Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ
    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του Προγράμματος, το οποίο χαρακτήρισε δύσκολο, τονίζοντας τη λέξη "εφαρμογή" τρεις φορές.
   Σε ερώτηση Αργεντινού δημοσιογράφου, εάν η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο της άτακτης χρεοκοπίας που επέλεξε η χώρα του, η Κ. Λαγκάρντ μίλησε για διαφορετικές περιπτώσεις. Στο σημείο αυτό έδραξε την ευκαιρία για να προβάλει την απόφαση της 21ης Ιουλίου λέγοντας πως "η κοινή μοίρα των κρατών της Ευρωζώνης τα ενώνει αποφασιστικά για να δεσμευτούν για τη στήριξη των αδύναμων κρατών".
     Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με ισχυρό τρόπο διέψευσε κάθε σύνδεση των προβλημάτων της Αργεντινής και της Ελλάδας. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συγκριθούν αυτό που έγινε στην Αργεντινή με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: